13 januari 2021

Sju böcker jag vill läsa 2021

Med ett litet barn i huset lär det inte bli så mycket läst 2021. Det är fantastiskt att få hänga så mycket med ett nyfiket, krävande, älskat barn, men det vore fint om det gick att kombinera med läsningen, vilket är min förhoppning.

Jag har gjort en kort lista med sju böcker jag vill läsa 2021. Jag har valt att fokusera på vuxenböcker eftersom jag planerar att läsa mängder med barnböcker med min dotter. Antingen blir det en prioritetslista, en inspirationslista eller en lista jag glömmer bort lagom till de första snödropparna tittar upp. Hur som helst brukar jag tycka det är roligt att se tillbaka på bokmål jag satt och utmaningar jag antagit, utan att lägga ner så mycket prestige i att klara dem. 

* Bikupan av Sarah Crossan. Tyckte så mycket om hennes debut Vi är en så har höga förväntningar på den här.

* Dina händer var fulla av liv av Ali Suad, kanske mest för det vackra omslaget? Har dock hört mycket gott om den så vill gärna läsa.

* Allt som en gång var av Sanna Mac Donald är uppföljaren till hennes debut Om allt vore annorlunda. Jag gillade den (och den fick mig ur en lässvacka!) och eftersom jag vunnit boken vill jag gärna hinna läsa den snart.

* Fruset guld av Rolf och Cilla Börjlind är sjätte delen om Rönning och Stilton. Jag läser sällan deckare men den här serien har jag fastnat för Kanske kommer den i pocket lagom till sommaren?

* Käre Edward av Ann Napolitano verkar intressant och jag har den just nu i mina ägor efter ett lån från min moster.

* En halv värld bort av Mike Gayle har jag visserligen påbörjat, men en julbok kom i vägen. Har läst mycket gott om den så vill gärna läsa ut den!

* Inte av denna världen av Yaa Gyasi. Gillade författarens debut Vända hem och ser fram emot mer. 

Vilka böcker vill du gärna läsa under 2021?

3 kommentarer:

  1. "Dina händer var fulla av liv" är en fantastisk bok. "Käre Edward" gillade jag men var inte helt tagen av den. Och "Bikupan" står även på MIN att-läsa-lista!

    SvaraRadera
  2. Käre Edward är jag också nyfiken på.

    SvaraRadera
  3. Käre Edward finns också på min lista över böcker att läsa i vinter

    SvaraRadera