1 januari 2021

Bokåret 2020

Det har blivit dags att sammanställa bokåret utifrån den statistik jag ägnat mig åt att föra under året. Jag har läst 180 böcker, fast då har jag inte räknat in alla pekböcker. Har fortfarande inte kommit fram till hur jag ska räkna böcker framöver. Vill ju se vad jag läser, men att skriva med en massa bilderböcker kan bli lite missvisande... Jag får fortsätta fundera.

Författaren
* 75 % av böckerna har en kvinnlig författare och 5 % hade både en kvinnlig och manlig författare.
* 76 % av illustratörerna var kvinnor.
* 69 % av författarna kommer från Sverige. I topp hittar vi USA (10), Sydkorea, Argentina (5 vardera), Norge och Storbritannien (4 vardera).
* 81 % är från Europa.
* Jag läste böcker av författare från 28 olika länder (jämfört med 22 förra året).

Böckerna
* Jag läste 14 873 sidor (plus 784 sidor i oavslutade böcker), 4 457 bilderbokssidor och lyssnade på ljudbok i 13 timmar.
* Jag lånade 58 % av böckerna, resten var ljudböcker, e-böcker och sådana jag fått eller bytt mig till.
* 52 % av böckerna var bilder- eller pekböcker, 22 % bilderböcker och 25 % för barn och unga.
* Böckerna kom från 49 olika förlag (!) varav en fjärdedel från Rabén & Sjögren men även från Lilla Piratförlaget, Bonnier Carlsen, Opal, Natur & Kultur och Tranan.

 

Så här många böckerna läste jag månad för månad. I slutet av juni väntade jag mest på min bebis skulle födas och orkade inte mycket mer än att läsa. I juli gick jag över tiden och orkade mest spela The Sims och sedan föddes hon och tog all tankeverksamhet. ;)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar