23 september 2020

I en helt vanlig skog

av Amanda Bengtsson.

Majvor är en helt vanlig person. Förutom att hon har en liten, liten skog på sitt huvud. Det är rätt praktiskt och spännande för där finns nämligen ett helt vanligt litet kafferep...

Det här är en oväntad, tokig berättelse full av överraskningar som föll mig helt i smaken! Det börjar i Majvors rum och fortsätter in i skogen som ser ganska vanlig ut med sina träd, svampar och djur. Men på en sten står en kopp och en kaka vilket vittnar om att något annorlunda är på väg att hända. Skogen är visserligen "helt vanlig", "förutom en sak...", där finns nämligen ett "litet, litet" kafferep. De citerade orden återkommer på varje uppslag och på så sätt förs vi längre in i skogen och den uppfinningsrika Majvors värld. Det repetetiva lockar fram nyfikenhet och vi vet aldrig vad som ska dyka upp på nästa uppslag.

Illustrationerna går i pastell på några uppslag och är lite mörkare på andra. Vissa delar är detaljerade medan andra är förstorade eftersom allt blir mindre och mindre i världen på Majvors huvud. I en helt vanlig skog är en strålande debut! Jag gillar varje färgsprakande del i både text och bild och hoppas på mer från Amanda Bengtsson.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar