8 april 2020

Evvie Drake börjar om

av Linda Holmes

Den här boken har cirkulerat flitigt på instagram de senaste veckorna tillsammans med en hyllningskör. Det tillsammans med det härligt våriga och romantiska omslaget lockade det mig att plocka upp boken trots att jag lätt får nog av feel good. Den här boken utlovade dock lite mer djup.

Vi möter Evvie vars man dog i en bilolycka för ett år sedan. Alla tror att det är sorgen som gör att hon inte lämnar huset men Evvie bär på en hemlighet som inte ens hennes bästa vän Andy vet något om. Samtidigt möter vi Andys vän Dean som helt förlorat förmågan att spela baseboll och tvingas lämna sin karriär på professionell nivå. Dean behöver komma bort och Andy tipsar om den tomma lägenheten som finns i Evvies hus. Dean och Evvie kommer snabbt överens om att de inte får prata om baseboll eller Evvies man. Men regler är ofta lätta att rucka på och snart står flera hemligheter i vägen.

Jag instämmer i att det är en feel good med lite mer djup vilket kan locka mig ibland. Däremot var det något som saknades för att jag skulle vilja sluka den som många andra verkar ha gjort. Det kan ha berott på basebollsnacket: så ointressant och svårt att hänga med (vilket förmodligen späddes på i och med att jag skummade de partierna). Men det var något mer som satte stopp. Kanske bristen på kommunikation och att jag inte riktigt fick engagemang nog att sätta mig in i varför vissa karaktärer inte pratade utan mest ville missförstå varandra.

Annars finns det mycket fint hos karaktärerna. De känns mjuka och har flera djup och persongalleriet känns lite annorlunda vilket jag uppskattar: ett gäng vänner, deras föräldrar och två barn utgör de vi träffar mest. Jag gillar Evvies hemlighet, den känns nytänkande. Annars är boken rätt förutsägbar och lite seg mot slutet. Ingen fullpott från mig, men de flesta andra som läst verkar gillande.

Första meningen: Gå nu, annars går du aldrig, varnade Evvie sig själv.
Antal sidor: 323
Förlag: Lavender Lit, 2020
Originaltitel: Evvie Drake Starts Over, 2019
Översättare: Cecilia Falk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar