30 april 2020

Ester Tagg och Tistelgorms hemlighet

av Linn Åslund och Rebecka Helmersson

Det här är den tredje boken om Ester Tagg. Serien inleds med Ester Tagg och Den flygande holländaren och sedan följer Ester Tagg och sjöormens öga.

Den flygande holländaren är på väg till Hundbukten med sin besättning. Kan det vara sista stoppet innan de får veta vart Esters föräldrar tagit vägen? I Hundbukten finns slottet Tistelgorm, byggt på vrakdelar, och när besättningen kommer dit från kapten Stålhjärta en inbjudan. Men vem är det egentligen som härskar på slottet?

Seriens sista bok följer den feministiska och spännande röda tråd som de två tidigare böckerna bjudit på. Ester är ständigt på jakt efter äventyr, eller kanske är det längtan efter hennes föräldrar som driver henne att ta beslut som kanske inte alltid är så genomtänkta. Det blir hur som helst en hisnande berättelse som är svår att lägga ifrån sig. Läsaren får ta del av den genom både text och yviga, uttrycksfulla illustrationer. Jag har uppskattat att få hänga med Ester och kan rekommendera serien till högläsning eller egenläsning för 6-9-åringar. Trots att detta sägs vara den sista boken kan det gott komma några till med tanke på slutet. Hoppas på det!

Första meningen: Det var kväll och jag satt i kabyssen med England och Bess och drack varm choklad och ritade.
Antal sidor: 112
Förlag: Rabén & Sjögren, 2019

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar