25 februari 2020

Tisdagstrion: bibliotek, bokhandel eller bokcirkel i boken

Böcker om böcker, bibliotek och bokhandlar kan vara riktigt härliga att läsa! Att få känna igen sig i huvudpersonens kärlek till böcker kan vara skönt, men ibland blir det lite för mycket. Jag tror aldrig jag läste någon bok om en bokcirkel, men här är en trio böcker om bibliotek och bokhandlar.

1. Markus Zusaks Boktjuven är en av de bästa böcker jag läst! Vi möter Liesel som lever under andra världskriget och vars fosterpappa lär henne läsa. Hon rör sig mellan bokbål och bibliotek för att komma åt nya böcker att läsa samtidigt som kampen för överlevnad och fred härjar runt henne.

2. Flickan som ville rädda böckerna av Klaus Hagerup och Lisa Aisato är en hyllning till böcker och bibliotek. Anna börjar fundera på vad som händer med böckerna på biblioteket som igen lånar och läser. När Anna får svaret på det finns det bara en sak hon ska göra: rädda böckerna! Ett stort plus för den här boken är illustrationerna.

3. Den lilla bokhandeln runt hörnet av Jenny Colgan handlar om Nina som tvingas lämna sitt biblioteksjobb när arbetsplatsen ska dra ned på tjänster. Kanske är det nu drömmen om en bokhandel eller bokbil kan så in?

13 kommentarer:

 1. Flickan som ville rädda böckerna är jättefin! :)

  SvaraRadera
 2. Nummer 1 och 3 har jag läst och gillat.

  SvaraRadera
 3. Flickan som ville rädda böckerna känner jag varmt för. Boktjuven var jag inte helt förtjust i. Colgan tror jag står i hyllan

  SvaraRadera
 4. Boktjuven var verkligen en läsupplevelse!

  SvaraRadera
 5. Boktjuven blir jag nyfiken på.

  SvaraRadera
 6. Jag har läst Boktjuven och Den lilla bokhandeln runt hörnet. Tack för tips om Flickan som ville rädda böckerna.

  SvaraRadera
 7. Flickan som ville rädda böckerna verkar intressant!

  SvaraRadera
 8. Nr 2 blir jag nyfiken på :)

  SvaraRadera
 9. Boktjuven har jag läst och den fick full pott av mig. Colgans bok ska jag läsa.

  SvaraRadera
 10. Flickan som ville rädda böckerna skulle jag vilja läsa!

  SvaraRadera