20 januari 2020

Sofies bokblogg 10 år!

Idag är det 10 år sedan den här bloggen gick från tråkig vardagsblogg till något som verkligen präglat min vardag - en bokblogg. Hurra! Från egen läsdagbok till något som andra läser. Från ganska enkla inlägg till ett mer utvecklats skriftspråk. Det har blivit 1869 inlägg på bloggen och dessutom har jag engagerat mig i flera andra bloggar. De första åren som bokbloggare medförde en del andra uppdrag och de senare mer om vilja att sprida läsglädje.

När jag kollat igenom arkiven har jag mötts av många böcker som gett mig väldigt bra läsupplevelser. Vad mycket härligt jag fått läsa och vara med om! Låt oss ta en titt på några av de större grejerna.

2010 fick jag förhandsläsa Lisa Bjärbos ungdomsdebut Det är så logiskt alla fattar utom du och det var redan då hon blev en av mina favoritförfattare. Jag frågade ett förlag om "jag kunde få några recensionsexemplar" och fick hem 10 pocket på en gång! Hehe, lärde mig ganska snabbt att fråga efter specifika böcker istället. ;) Detta år hade jag en egen julkalender (med nästan inga böcker) och delade med mig av en del av det jag skrivit.

2011 var jag på min första bokrelease, det handlade om Sara Ohlssons debut Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag på vilken jag även har en blurb. Jag påbörjade jag mitt år som bloggambassadör för bokmässan 2012.

2012 handlade mycket om bokmässan och jag var bland annat på en inspirationsträff i Göteborg i början av året. På bokmässan var jag med i ett panelsamtal, ordnade en ungdomsbokbloggarträff och FICK med mig sjukt många böcker hem! Detta år började jag även blogga för Litteraturmagazinet.


2013 hade jag ett sommarprojekt där jag la upp bilder på olika platser en kan läsa på. I december ordnade jag den första julkalenderbloggstafetten som hade temat ungdomslitteratur. Bloggen fick en egen instagram.

2014 bjöd också på en julkalenderbloggstafett och fortsatte på temat om ungdomsböcker.

2015 började jag blogg för E2go (det som idag är Nextory) och hade en bloggstafett om somriga böcker.

2016 började jag blogga för Barnboksprat vilket jag fortfarande gör. Under sommaren delade jag med mig av skrivtips.


2017 hade jag en feministisk sommarbokcirkel med min syster.

2018 började jag i en bokcirkel som fortfarande träffas för att diskutera böcker.


2019 började starkt då jag läste jag otroligt mycket och bloggade om mycket av det. Under det sista kvartalet hade jag nästan bestämt mig för att lägga ned bloggen eftersom den mest kändes som en stress.

2020 and counting? I början av året bestämde jag mig för att inte lägga ned bloggen. Jag ska blogga när det är roligt. Jag har numer ett jobb där jag sitter framför datorn nästan hela tiden vilket inte gör det särskilt lockande att sätta mig med bloggen när jag kommer hem. Men ibland! Jag är inte beredd att överge mitt bloggbarn som funnit med mig en så stor del av mitt liv. Vi kör på!

4 kommentarer:

 1. Grattis!! 10 år är verkligen något att fira! Och gör det som känns bra, om bloggandet blir en press är det inte värt det. Låt det bli när det blir och njut av den stunden då <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Nej precis, roligare att blogga när det känns kul, då blir det nog bättre inlägg också. :)

   Radera
 2. Grattis en dag i efterskott! :)

  SvaraRadera