14 januari 2020

Skoldeckarna #5: Det mystiska paketetav Lena Lilleste och Lena Forsman. Recensionsexemplar från förlaget.

Max och Penny ska på utflykt med sin klass. De åker till ett gammalt muséum med uppstoppade djur, inte så intressant enligt Max och Penny. Men plötsligt ser de att museets vakt ger 1000 kronor till en kvinna i utbyte mot ett paket. Vad kan det vara? Deckarintresset vaknar i Penny och Max och de bestämmer sig för att följa efter kvinnan.

Den femte fristående boken om Penny och Max bjuder på ett spännande äventyr som skulle kunna hända i vilken vardag som helst. Det är ingen pusseldeckare där läsaren/tittaren kan se ledtrådar utan en spännande händelse som kan sluta hur som helst.

Boken tillhör en lättläst serie och har ett fiffigt upplägg. Den som nyss knäckt läskoden kan läsa en del av dialogen som står i versaler. När det känns för enkelt kan barnet ta sig an resten av texten som står i korta stycken. Bilderna är färgglada och tydliga och upptar olika stora delar av uppslagen. Upplägget känns genomtänkt och jag tror och hoppas att det kan hjälpa barn igång med läsningen.Första meningen: Klassen ska åka på utflykt.
Antal sidor: 44
Förlag: Rabén & Sjögren, 2020

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar