2 januari 2020

Läsmål 2019 - så gick det

2019 har varit ett riktigt bra läsår. Det första halvåret läste jag uppemot 20 böcker per månad, många härliga bilderböcker, men sedan tog jag examen och började jobba och läslusten sinade något. Jag har dock läst många riktigt bra böcker!

Idag tänker jag att vi ska kika på hur det gick med de läsmål jag satte upp för 2019. Jag ville inte ha några krav men spännande mål och det gick rätt bra!

* minst 90 böcker.
Avklarat. Jag har läst sammanlagt 207 böcker. Tack vare men massa härliga bilderböcker! Om jag räknar böcker för vuxna och unga (alltså böcker med målgrupp från 13 år) landar jag på 85.

* minst 3 böcker av Astrid Lindgren.
Avklarat. Jag har läst 10 böcker. Bäst var när Astrid själv läste Mio, min Mio för mig när jag pendlade till plugget i vintras.


* böcker från minst 10 olika länder.
Avklarat. Jag läste böcker från 21 länder förutom Sverige (Pakistan är inte med på listan). Hade förväntat mig större spridning (66 % av böckerna är från Sverige och 86% från Europa) men orkade inte lägga ned så mycket tid på den här utmaningen.


* minst 35 % vuxenböcker.
Inte avklarat. Eftersom jag läst väldigt många barnböcker och de går mycket snabbare att läsa var det inte det mest realistiska mål. Men, jag har läst 56 vuxenböcker och räknar vi in ungdomsböckerna blir det 85 stycken vilket är mer än 1,5 bok i veckan och det känns bra!

* minst 5 noveller. 
Avklarat. Jag har läst 6 noveller.

Jag hade en hyllvärmarfundering där jag för varje månad skulle läsa de böcker jag la i min tbr i samma månad förra året. Tanken var att få ned antalet "gamla" böcker på listan. Det fungerade rätt bra till sommaren, sen blev det ett för stort krav och ja la ned idén. Antalet böcker i tbr:en har dock sjunkit och det var väl något slags mål.

Kaosutmaning 2019 klarade jag av redan i februari för att jag läste så väldigt mycket. Jag läste inte för utmaningens skull men kunde pricka av många punkter ändå. I dagsläget har jag läste 29
av 35 böcker i listan.

2 kommentarer:

  1. Dina utmaningar gick ju jättebra.

    SvaraRadera
  2. Jag har läst 30 böcker under förra året. Tycker det räcker gott och väl.

    SvaraRadera