7 oktober 2019

Veckans bokälskare: Systrarna böcker - Emma

Det har blivit dags att presentera Emma som är en del av Systrarna böcker som finns på blogg och instagram. Jag träffade Emma på en bokträff i Jönköping och hörde en del av hennes bokälskar-story då och gillar den! Över till Emma:

Beskriv din läsning med tre ord.

Avkopplande, spännande och resande

Varför tycker du så mycket om att läsa?
Jag tror det är lugnet som jag får av att läsa som gör att jag gillar läsning så mycket. Jag gillar verkligen att koppla av med en bra bok. Jag är en ganska stressad person i grund och botten och då lugnar läsningen mig. Sen att jag får resa till nya världar gör ju inte saken sämre.

Vad och var läser du helst?
Jag läser mycket barn och ungdomsböcker, men även ganska mycket biografier. Jag läser helst i min säng med katten bredvid.

Vad läste du senast utanför din litterära comfort zone?
Det måste varit Processen av Malin Persson Giolito. Jag läser nästan aldrig något som är deckaraktigt. Men till min stora förvåning ÄLSKADE jag Processen.

Finns det vissa böcker "alla" borde läsa?
Absolut! Viktiga böcker om hemska saker. Till exempel om Förintelsen. På tema Förintelsen har jag ett boktips: Hedi Frieds bok Frågor jag fått om Förintelsen. En så bra och viktig bok!

Har du alltid varit en läsare eller minns du när du knäckte läskoden?
Jag har egentligen aldrig varit en läsare förrän för några år sedan. På grund av min ADHD orkade jag inte läsa böcker när jag var yngre. I skolan när vi skulle läsa böcker hoppade jag över några sidor då och då och blev klar jättesnabbt men fick inget sammanhang. Inget att rekommendera... Jag läste min första bok när jag var i tolvårsåldern och 2017 fastnade jag för läsningen helt och hållet! Dock älskade jag att ha högläsning med mina föräldrar.

Vad läser du just nu? 
Flätan av Laetitia Colombani.

Ditt bästa boktips just nu?
Svårt... Jag tror det är Innan ni tog oss av Lisa Wingate för den var så extremt bra och jag blev så överraskad. Jag trodde den skulle vara bra men inte så bra.

5 snabba:
Läsa eller lyssna?
Pocket eller inbundet?
Läsa på morgonen eller kvällen?
En i taget eller slalomläsning?
Hundöron eller bokmärken?

1 kommentar: