21 oktober 2019

Veckans bokälskare: LittermentärtVeckans bokälskare är Littermentärt som blandar recensioner och boktips utifrån teman på sin blogg och instagram.

Beskriv din läsning med tre ord.
Varierande, omfattande och oändlig.

Varför tycker du så mycket om att läsa?
Ärligt talat vet jag inte varför jag älskar att läsa. Jag gillar att få ta del av en historia, men det går ju egentligen lika bra att göra via film. Men det är något speciellt med att ta del av en historia genom enbart text. Språket och orden blir så viktiga för att det ska gå att föreställa sig bilden som målas upp. Och fantasin har inga gränser i böcker, medan det kan vara rätt svårt att omsätta vissa saker i rörlig bild.

Vad och var läser du helst?
Jag läser det mesta, utom deckare och romance, men är extra förtjust i fantasy. Läser gör jag helst i min fåtölj i mitt bibliotek, dvs rummet hemma som består av mina bokhyllor och ett par läsfåtöljer.

Vad läste du senast utanför din litterära comfort zone?
Jag håller på att läsa Stefan Ahnhems böcker om Fabian Risk, ska snart börja på tredje boken. Kriminalromaner är inte min genre då jag ofta tycker de är tråkiga och förutsägbara. Men Ahnhem har lyckats skriva deckare jag gillar!

Vilken tokhyllad bok har du inte förstått dig på?
Årets vinnare i Årets bok, Silvervägen, tyckte jag inte var något speciellt. Den var okej, men inte mycket mer.

Har du alltid varit en läsare eller minns du när du knäckte läskoden?
Innan jag kunde läsa själv så blev jag läst för. Jag började läsa väldigt tidigt och har alltid älskat att läsa. Jag minns att jag satt och hade högläsning för mina kompisar hos dagmamman när jag var 5-6 år, eftersom jag var den enda som kunde läsa.

Vad läser du just nu?
Just nu håller jag på att avsluta Gun Love av Jennifer Clement, samt är ungefär en fjärdedel igenom Den hemliga historien av Donna Tartt. Som ljudbok lyssnar jag på senaste boken om Ruth Galloway, En cirkel av sten av Elly Griffiths (gillar en del mysdeckare som fokuserar mer på fluffet än på själva brottet).

Ditt bästa boktips just nu?
Jag tror att Gun Love kommer bli en bok att rekommendera. Annars har jag tipsat om Små eldar överallt av Celeste Ng sedan jag läste den i december.

5 snabba:
Läsa eller lyssna?
Pocket eller inbunden?
Läsa på morgonen eller kvällen?
En i taget eller slalomläsning?
Hundöron eller bokmärken?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar