26 oktober 2019

Det lilla galleriet i solen

av Marie Sammeli

Julia gör ett litet snedsteg som får stora konsekvenser för hennes PR-karriär. Samtidigt blir hennes sambo Tom erbjuden jobb i Kapstaden i Sydafrika och plötsligt är Julia på väg att flytta dig med honom och sonen Theo. Julia är inte alls den äventyrare som verkar krävas för en sådan flytt, men har hon något val? Den frågan tar allt större plats när Tom förändras, blir grinig och verkar sluta bry sig. Har det hänt något? Skulle inte allt bli mycket bättre i livet i solen?


Ni som följer mitt läsande vet att feel good sällan hamnar på min läslista. När Marie Sammeli skulle till bokträffen i Jönköping blev jag dock sugen på att lyssna på hennes bok. Med hennes författarsamtal i minnet blev boken bättre. Sammeli har själv flyttat till Sydafrika med familjen vilket gör berättelsen bättre - hon har egna erfarenheter som speglas i boken och det är just detta som gör boken extra intressant. Skolan och föräldrarnas engagemang är betydligt större än i Sverige, mammorna verkar ha så välordnade liv, grannen är knepig, Theo vill ha en hund eller hamster och Julia skulle verkligen behöva ett jobb. Hur ska hon få ihop allt? Det är dock lite tråkigt att inte galleriet får mer plats eftersom det får så stor uppmärksamhet i titeln.

Annars är jag ganska mätt på böcker med titlar som börjar "Det lilla..." eftersom de ofta är ganska lika i handling. Jag hade nog inte haft tålamod att läsa boken själv men nu fick jag den uppläst (bra jobbat Gunilla Leining!) och tycker den är helt okej. Gillar du feel good och vill a en lite annorlunda miljö kan jag absolut rekommenderas Sammelis debut.
  
Uppläsare: Gunilla Leining
Tid: 9 timmar och 15 minuter
Förlag: Blahd by Blahd/Storyside, 2019

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar