30 september 2019

Veckans bokälskare: Johanna Lundin

Jag har följt veckans bokälskare - Johanna Lundin - länge (länk till blogg och instagram). Vi har rätt lika boksmak och hon har mycket bra koll på bok- och kulturvärlden genom flera olika sociala kanaler.

Beskriv din läsning med tre ord.
Bred, entusiastisk och flerspråkig

Varför tycker du så mycket om att läsa?
För att det öppnar upp för nya insikter, ökar förståelsen för hur andra människor kan ha det men också möjlighet att få en dos igenkänning men framförallt är det avkopplande att läsa. Finns något meditativt att läsa för jag måste koppla bort allt annat för att helt kunna uppslukas av texten.

Vad och var läser du helst?
Jag är en riktig humörläsare och därför är det svårt att säga vad jag läser helst. Jag läser nog helst i mitt ena soffhörn under en filt och med en kopp te nära till hands.

Vad läste du senast utanför din litterära comfort zon?
I'll be gone in the dark av Michelle MaNamara. Jag är inte ett fan av true crime, spänning eller deckare men den här boken gillade jag verkligen.

Får en avsluta böcker en inte gillar?
Såklart en få men jag vågar inte göra det. Jag är rädd att en bok kommer ta sig på slutet vilket då rättfärdigar att den var seg eller ointressant till en början. Det är inte alltid det blir så men jag är rädd att gå miste om något stort så jag läser alltid klart böcker. Dumt jag vet för det går därmed åt en massa tid på böcker jag inte gillar. Fördelen med ljudböcker då är att jag kan skruva upp hastigheten så jag kommer till slutet fortare.

Har du alltid varit en läsare eller minns du när du knäckte läskoden?
Jag har nog alltid varit en läsare så tillvida att min mamma alltid har läst högt för mig. Jag lärde mig sen böcker utantill genom gehör och "läste" dem sen för min syster när hon föddes tre år efter mig. Jag kan inte minnas den första bok jag läste själv men jag har tydliga minnen av hur jag nästan alltid hade näsan i en bok som barn.

Vad läser du just nu?
Just nu läser jag Kirke av Madeline Miller.

Ditt bästa boktips just nu?
Tre kvinnor av Lisa Taddeo som kommer på svenska i oktober, det kommer att bli en riktig snackis. Jag läste den som förhandsläsning i somras och blev helt tagen.

5 snabba:
Läsa eller lyssna?
Läsa på morgonen eller kvällen?
Långa eller korta kapitel?
Tunna böcker eller tegelstenar?
Ungdomsbok eller vuxenbok?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar