9 augusti 2019

Om jag fötts till groda

av Annika Sandelin och Karoliina Pertamo

Vad drömmer en snöflinga om? Vad drömmer tågvagnen, vattenloppan och spindeln om? Vad drömmer statsministern om? Om jag fötts till groda ger oss en inblick i flera individers tankar och funderingar. Ibland är drömmarna stora, andra gånger mindre, ibland har vi helt olika drömmar men de flesta verkar ändå drömma någon gång.

Häromdagen såg jag en tavla där det stod ungefär att vi ska ha planer istället för drömmar, jag tänker att det betyder att vi inte bara ska drömma utan istället försöka förverkliga det vi vill göra. Skulle det kunna göra oss lyckligare? Kanske, bara inte de där planerna blir något stressande. Ett sätt för att förverkliga drömmarna tror jag är att prata om dem. Jag minns en kväll med några vänner då alla fick berätta vad de drömde om. Det ledde till att vi lärde känna varandra mer och det är intressant att "följa upp" hur det går med drömmarna.

Tillbaka till boken. Jag tror den kan skapa många fina samtal mellan läsare, tittare och lyssnare. Tror vi att vi vet vad eldflugan drömmer om? Drömmer alla mullvadar om samma saker? Boken är fylld av dikter på olika vers, en del rimmar, en del är långa och andra korta. Dikterna omges av härligt färgsprakande bilder. Om jag fötts till groda är en fin bok att ta fram då och då för att läsa en dikt eller två.

Första meningen: Alla har drömmar som har fantasi 
Antal sidor: 32 
Förlag: Förlaget, 2019

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar