26 augusti 2019

Efter sommaren-enkät

Nu har de flesta återvänt till vardagen med de härliga (?) rutinerna som tar oss fram mot hösten. För tredje året i rad blir det efter sommaren-enkät med bokfokus. Häng gärna på i en kommentar eller på din blogg eller instagram!

Hur blev din lässommar? Hade du några läsplaner?
Den blev bra! Jag hade inte direkt några läsplaner för sommaren eftersom jag knappt kunde läsa under juni. Jag utmanade mig dock med bokbingot från bokträffarna i Jönköping och att läsa åtta (vuxen)böcker till utmaningen på den lokala bibblan. Jag har nog läst lite mindre än vanligt men är nöjd ändå.

 Vilken var den bästa boken du läste?
Svårt att välja en... Jag gillade Allt jag fått lära mig, Pachinko och Julian är en sjöjungfru lite extra.

Någon bok som blev en besvikelse?
Presidentens hatt tilltalade mig inte alls. Enda anledningen till att jag inte la den ifrån mig var för att kunna kryssa en ruta i bokbingot.

Någon bok du inte hann läsa som du tänker ta tag i snart?
Jag borde ha läst Ett litet liv när jag var ledig och hade tid för längre lässtunder (boken är på över 700 sidor), får se om det blir av under hösten. Hade även tänkt läsa Någon dag och Det är alltid nåt man inte ångrar.

Vad ser du fram emot i bokväg i höst?
När det gäller höstutgivningen ser jag bland annat fram emot Jenny Jägerfelds nya tweeniesbok Mitt storslagna liv, Idde och hajen, Allt du gav mig var minnen, Min tur nu (nytt av Angie Thomas!), Sönderslagen och ett gäng julböcker om några månader.
När det gäller äldre böcker läser jag gärna bland annat Allt jag inte kan säga, Det är alltid nåt man inte ångrar, Sov du lilla videung (innan den börjar sändas på tv) och Små eldar överallt snart.

Något annat du ser fram emot i höst?
Jag började nytt jobb i juni efter utbildning. Det ska bli spännande att komma in i vardagen där och de utvecklingsprojekt vi verkar ha på gång. I september blir det en trip till min syster i London och sedan utlovas det ett gäng bokträffar i Jönköping vilket brukar vara höjdpunkter!

Vad läser du just nu?
Mot fyren, Ända in i märgen och Stora Emilboken.

3 kommentarer:

  1. Allt jag fått lära mig ligger här hemma och väntar, den är nästa bokklubbsbok och jag ser fram emot den.
    Här är min sommarsammanställning
    https://tantaugustastekopp.wordpress.com/2019/08/28/efter-sommaren-enkat/

    SvaraRadera
  2. (jag skaffade mig den nya översättningen av Margaret Backgård av Mot fyren)

    SvaraRadera