13 juni 2019

Sommarlovsaktivitet: förbered för NaNoWriMo

NaNoWriMo - National Novel Writing Month - infaller i november varje år
och är en stor internationell skrivpeppningsidé. Det handlar om att skriva sin bok på en månad genom att sätta upp mål för hur mycket en vill skriva per dag. Under månaden kan en sedan följa andra författaraspiranter, få pepp och inspiration.

Jag har försökt vara med i NaNoWriMo en eller två gånger men inte haft drivet, idéerna eller tiden för att lyckas slutföra det. Den största anledningen är nog att jag inte varit förberedd, jag har liksom börjat tänka i slutet av oktober och då är det inte lätt att få ihop något bra i november.

Låter det här som något för dig? Kanske har du redan en välstrukturerad plan för din bok, annars kan jag rekommendera dig att börja fundera nu. Då kanske du ha NaNoWriMo som mål och bara köra igång!

För några år sedan körde jag en serie med skrivtips. Du hittar det tillsammans med en del andra tips under kategorin "Skriva". Om du vill ha inspiration och läsa på mer kring vad författare har skrivit om att skriva kan jag rekommendera Skriva om och om igen, Så skriver du för unga (fungerar även om du vill skriva för äldre) och Skriva barnbok

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar