2 maj 2019

Hyllvärmare från maj

Så var det dags att titta på "hyllvärmare" igen. I april skulle jag läsa fyra böcker. Jag har läst Den lilla bokhandeln runt hörnet och Hattjakten. Alla suger och det är ingens fel väntar i läshögen och Jag är Malala tror jag inte att jag kommer läsa (än på ett tag). Jag läste även ikapp Hatar alla utom dig som inte hann komma från biblioteket till marsläsningen. I nuläget har jag 77 böcker på läslistan vilket är en tre sedan i början av april. Ökningen beror till stor del på att de nominerade till Årets bok tillkännagavs och det fanns en del intressanta böcker där. När det gäller maj har jag hittat två böcker jag tbr:at i maj tidigare år.
 Den första är Hjärtblad av Aino Trosell som jag tror att jag tbr:at efter att ha läst någon feministlista. Det är en svensk historisk berättelse från 1870-talet om hårt arbetande kvinnor. Det avskräcker mig lite att den är enbit över 450 sidor men någon gång måste jag ju komma över det där med att jag undviker tegelstenar (och gränsen för dem går ju egentligen vid typ 500 sidor). Storyn verkar ju minst sagt intressant!

Den andra boken på listan är En bokhandlares dagbok av Shaun Bythell. Den handlar om en bokhandel i en småstad och jag gissar att den kan vara riktigt bra för en bokälskare. Även här är det sidantalet som avskräcker mig (340 sidor i en barnbok) och jag har precis läst Den lilla bokhandeln runt hörnet (som också handlar mycket om böcker) så vi får se om jag läser den här nu eller en annan gång.

Har du läst någon av böckerna? Har jag något läsvärt framför mig?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar