8 januari 2019

Snöstormen

av Sofia Nordin

Rut är i fjällen med sina syskon och deras pappa. När pappan ska åka och hämta sin nya tjej vid busstationen kommer han inte tillbaka. Snön vräker ned och det blåser storm utanför stugan. När de vaknar på morgonen är de helt insnöade. Och de får inte tag på sin pappa. När det inte finns någon mottagning på mobilerna och det känns som att luften börjar ta slut, bestämmer de sig för att ge sig ut i stormen.

Tänk dig att vara helt insnöad i ett hus. Du ser ingenting utanför fönstret förutom snö, ett så tjockt lager snö att du inte kan öppna dörren ens en millimeter. Sofia Nordin har skrivit en lättläst roman som är spännande och samtidigt vardaglig - de vanliga problemen försvinner inte bara för att det blir snökaos. Tycker pappan om sin nya tjej mer än sina barn? Har han lämnat dem? Kommer någon sakna dem om de inte kommer ut ur huset? Samtidigt känner Rut att hon måste ta hand om sin storebror och lillasyster, hålla humöret uppe, fundera ut hur de ska få mat och se till att de är varma. Men sådant där orkar en inte hur länge som helst.

Snöstormen är välskriven, lättillgänglig och spännande. Perfekt för kalla, blåsiga vinterdagar. Helst under en filt inne i värmen.

Första meningen: - Sluta kolla era mobiler hela tiden, säger pappa surt.
Antal sidor: 83
Förlag: LL-förlaget, 2015

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar