16 januari 2019

Författare jag vill läsa mer av

Det finns vissa författare jag skriver upp på läslistan innan jag vet vad deras nya bok handlar om. För jag liksom vet att det kommer blir bra. Det finns författare jag känner att jag läst färdigt redan efter en bok. Idag funderar jag över författare jag skulle vilja läsa mer av.

Efter att ha läst Marta Söderbergs fjärde bok Tankar mellan sött och salt är jag intresserad av mer. Varför har jag inte läst henne tidigare? Hon debuterade med Sista chansen 2012 och har sedan gett ut Ramona och Athena.

Tatiana de Rosnay är en av de författare som lägger ned mycket tid på research. Jag hade inte så höga förväntningar på hennes debut Sarahs nyckel men tyckte mycket om den och ser fram emot att läsa hennes nya Regnvakt.

En annan författare som lägger mycket tid på research för att få rätt stämning i sina romaner är Ruta Sepetys. Hon debuterade med Strimmor av hopp och har sedan dess gett ut Färger på drömmar och Tårar i havet. De första och senaste är riktigt bra! Jag vet inte om Sepetys har någon ny bok på gång, men om hon har det kommer den förmodligen hamna på min läslista.

Mattias Edvardsson har skrivit flera böcker men jag har bara läst April, April. Hans andra böcker kanske inte riktigt har lockat, förrän senaste boken En helt vanlig familj kom ut. Jag har hört mycket gott om den och läser den gärna snart.

Frida Nilsson är en annan författare men många böcker på sin lista. Jag har läst Ishavspriater som är illustrerad av Alexander Jansson och skulle gärna läsa Det tunna svärdet som de också gjort ihop.

Mia Öström senaste bok, Vakuum, har stannat kvar hos mig. Jag har även läst Skuggsommar men inte velat läsa Dödsbo (pga spöken) eller hästböckerna om Sally. I april kommer däremot den nya ungdomsboken Mitt hjärta borde slå någon annanstans och jag hoppas den kan ge mig samma minnesvärda läsupplevelse som Vakuum.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar