29 januari 2019

Bränd: en resa genom eld

av Axel Schylström

Två dagar innan studenten fick Axel tredje gradens brännskador över 70 % av hudkostymen. En lång tid med rehabilitering följde med både operationer och psykiska problem efter att hela hans yttre kropp förändrats. När Axel får göra att han inte kommer kunna använda sitt ben eller spela fotboll igen ger han allt för att motbevisa läkarna. Med stor kämpaglöd klarade sig Axel genom en otroligt jobbig rehabilitering och inspirerar idag människor genom både ord och sång.

Självbiografiska böcker upplästa av författaren har stor potential att bli riktigt bra. Det lyckas Bränd med. Axel berättar ärligt och med känsla om sin tragiska men hoppfulla och makalösa resa från otroligt brännskadad till inspiratör och tävlande i Sveriges största musiktävlingar. Han berättar om kamperna på intensivvårdsavdelningen, om människor som hjälpt honom och människor som inte kan sluta stirra på honom. Det är fascinerande att höra hur livsrevanschen får honom att kämpa för att klara det omöjliga. Han berättar naket om det svåra efter att han lämnade den trygga sjukhusmiljön: om att visa upp sitt nya, brännskadade yttre, att börja lära älska sig själv på nytt, flirta och återfå hoppet om att kunna få en flickvän.

Jag kunde inte sluta lyssna på boken. Den är spännande, ärlig och hoppfull. Axel har mycket viktigt att säga om vår fixering kring det yttre men visar även sin sårbarhet. Det är fascinerande att läsa om hur han står upp för sig själv och hur han kan inspirera andra att göra likadant. Han inspirerar och peppar och därför vill jag rekommendera boken.

Ljudbok
Tid: 5 h
Uppläsare: Axel Schylström
Förlag: Word audio, 2018

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar