31 augusti 2018

Frallan räddar världen

text av Sara Ohlsson, illustrationer av Lisen Adbåge

Det är sommarlov och Frallan vill gärna rädda världen och djuren. Det är lite klurigt att hitta djuren, bara. Tur då att det finns en hel strand att ta hand om!

Frallan är tillbaka! Jag har sett fram emot uppföljaren sedan jag läste ut första boken om Frallan, Frallan är bäst!. Hon fortsätter att vara bäst och smart och förklarar gärna svåra ord och sådant vuxna säger. Hon är en så finurlig och härlig unge med mycket fantasi och samhällsengagemang. Precis som Frallan menar har barnen ofta bättre koll än vuxna på hur vi ska rädda världen.

Och ni ser, jag skriver som om det faktiskt är en 6-7-åring som skrivit boken. Men det är det ju inte. Sara Ohlsson har lyckats fånga målgruppen på ett riktigt skickligt och trovärdigt sätt. Till det har Lisen Adbåge fångat ansiktsuttryck och kroppsspråk som bidrar till en ännu bättre läsupplevelse. Jag skrattar, känner med Frallan och fascineras över den lilla människan med så stora tankar och så mycket humor. Hon bjuder på en riktigt bra läsupplevelse för båda barn och vuxna. Låt Frallan få vara huvudperson i minst10 böcker till, snälla?


Första meningen: Det första jag gör när jag vaknar är att tänka på sommarlovet.
Antal sidor: 92
Förlag: Lilla Piratförlaget, 2018

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar