3 augusti 2018

Billie: alla tillsammans

av Sara Kadefors
Det här är den tredje boken om Billie. Varning för spoilers om du inte läst första och/eller andra boken om Billie.

Livet i Bokarp rullar på, men i familjen Billie bor i verkar det knaka. Dessutom känns fina Douglas lite för närgången, måste de sätta en titel på sin relation? Inför första hemresan väcks många tankar i Billie, och allt kanske inte alls rullar på som hon trodde. Kan hon få vara sin egen? Var har hon egentligen sin plats?

Jag tycker om de första böckerna om Billie, den godhjärtade tjejen som flyttat till en ny familj. Hon har alltid olika projekt igång och vill alltid väl, men inser inte alltid vad det betyder. I tredje boken möter vi föräldrar som vill driva egna drömmar och testa nytt, vi får höra mer om Billie och hennes biologiska mamma, och Billie försöker muntra upp sina nya syskon. Här möter vi händelser som liknar de vi sett i tidigare böcker.

Relationen med Douglas blir lite komplicerad. Billie gillar honom, men är lite rädd för det där "tillsammans". Någon kommenterade att Douglas var manipulativ, men det har jag svårt att hålla med om. Jag tror snarare han blir osäker när Billie tvekar. Och just det där att hon tvekar gillar jag. Hon tänker efter, hon blir inte ihop bara för att. Trots att Billie är skör är hon även stark, vilket kan lyfta många.

Jag tycker Billie är en cool, godhjärtad tjej som kan vara förebild för många fina egenskaper. Denna tredje bok gjorde mig inte lika positivt överraskad som det tidigare, och jag har svårt att sätta fingret på vad. Den behandlar mycket aktuella grejer och jag tror den passar målgruppen (10-12 år) riktigt bra, men den nådde inte riktigt ända fram till mig, tyvärr.

Första meningen: Jag tänker på förr i världen.
Antal sidor: 155
Förlag: Bonnier Carlsen, 2018

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar