28 juni 2018

Du är mer än du anar

av Tommy Hellsten. Recensionsexemplar från förlaget.

Bland höga förväntningar frånen själv och andra är det lätt att gå vilse i stressen och pressen. Vad är jag mitt i allt detta? Vart är jag på väg? Måste jag alltid vara på väg? Tommy Hellsten skriver om att vända sig in mot sig själv och att bli vän med sin själ. Då kan vi vara mer än vi anar.

Boken är uppbyggd med kortare texter på 4-10 sidor. Första halvan läste jag ganska okoncentrerat (kanske stressat) och ville bara ha boken utläst. Den andra halvan gav jag dock tid (la bort stressen) vilket gjorde att jag hittade guldkorn (ex. "Den blå planeten" och "Skuggan") och verkligen uppskattade boken.

Med Hellstens lågmälda med koncentrerade ton finns det potential att nå det innersta. Här möts många års livserfarenhet med samtidens höga tempo. Här bjuds tid för reflektion och för att stanna upp och fundera över livet och hitta verktyg för att allt inte bara ska rulla på i ekorrhjulet som ofta kallas vardag. Hellsten bjuder på ett stilla lunk att inspireras av när alla andra verkar springa förbi. Han är personlig, men ger tydlig plats för egna ställningstagande. Trots en seg start gav den här boken mig en inspirationskälla att återvända till.

Första meningen: Den västerländska livsstilen, dess uppfattningar och attityder, seder och vanor, kryper in under huden på oss och blir till slut våra egna seder, uppfattningar och attityder.
Antal sidor: 187
Förlag: Libris förlag, 2015
Originaltitel: Ajan takaa, 2011
Översättare: Mårten Westö

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar