18 mars 2018

Ny Harry Potter-spinoff med faktafel

I november kommer en ny Harry Potter-spinoff upp på biodukarna! Det är en uppföljaren till Fantastic Beasts and where to find them, som kom i slutet av 2016. Filmen heter Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald och handlar om svarttrollkonstnären Gellert Grindelwald (Johnny Depp) som rymt för att försöka få sina planer igenom: att alla renblodade trollkarlar och häxor ska styra över alla icke-magiska människor. Albus Dumbledore (Jude Law) ber sin tidigare student Newt Scamander om hjälp, och honom känner vi ju igen som magiska djur-älskaren från första filmen.

När trailern kom reagerade många fans. I en scen sker nämligen något som J.K. Rowling skriver och säger är omöjligt: trollkarlarna transfererar sig på Hogwarts område! Är det ett stort manusfel? Eller var det så att det gick att transferera sig på denna tiden (det utspelar sig trots allt ett gäng år innan Harry går på skolan)? Å andra sidan ska ju den där regeln var skydd från onda makter, så varför har den inte alltid funnits? Vi får se hur det blir när filmen publiceras.

Jag tyckte mycket om Fantastic Beasts and where to find them och blev glatt överraskad när jag såg nyheten. Jag vill absolut se uppföljaren.

Någon som vet om filmmanuset ges ut som bok även denna gång? Någon mer som är sugen på mer Harry Potter-spinoff?

2 kommentarer:

  1. Alltså, personligen så skulle jag nog kunna leva i Harry Potter-universumet för evigt! xD faktafel eller ej, jag kommer slänga mig över biljetterna när de släpps!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tänker ungefär så jag med. Var först skeptisk till "glida vidare på succé"-grejer, men nu kan jag inte hålla mig borta. :)

      Radera