19 november 2017

Vem vinner Augustpriset 2017?


Under veckan har jag recenserat alla böcker som är nominerade till Augustpriset i kategorin barn och ungdom. Idag tänkte jag spåna lite om vilken bok jag tror vinner. Om ni missat någon recension hittar ni dem här:
Dumma teckning!
Om dagen tar slut
Fågeln i mig flyger vart den vill
Den förskräckliga historien om Lilla Hon
Anrop från inre rymden
För att väcka hon som drömmer

Det som slog mig först inför skrivandet av detta inlägg, och som kommit upp i många debatter, är hur jättesvårt det är att jämföra en bilderbok på 32 sidor bredvid en skönlitterär roman på över 300 sidor. Är det ens möjligt?

Jag har dock mina favoriter. Dumma teckning! tilltalade mig på grund av humorn och igenkänningen, och att huvudpersonen visade många känslor, särskilt de "fula". Även om det kommer mer och mer, känns det inte som att det är självklart än. Särskilt i samhället.

Anrop från inre rymden är en välarbetad novellsamling, och det vore roligt om en tweenisbok får vinna. Annars har nog För att väcka hon som drömmer en bra chans, även om jag får en klump i magen av att läsa och tänka på den. Jag tror att det blir någon av de här böckerna som tar hem det.

Måste jag gissa på en jag tror vinner? Okej då. Jag tror det blir Anrop från inre rymden. Den 27 november får vi reda på resultatet

Har ni läst många av böckerna? Vilken tror ni vinner?

4 kommentarer:

 1. hej Sofie! vill gärna vara med i din julkalenderbloggstafett! tack för att du påminde!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skicka ett mejl till mig med boken du vill recenserar, så lägger jag till dig. :)

   Radera
 2. Jag tror också på Anrop från inre rymden, fast jag gillade Dumma teckning och Fågeln i mig flyger vart den vill bäst tror jag. Men det var många starka böcker i år! Jag tillhör dock också de som tycker att priset borde delas upp i minst två, helst tre delkategorier.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en konstig fördelning, men vi kanske får leta på andra håll istället efter priser i olika kategorier.

   Radera