3 november 2017

Årets julkalender för radio och tv

Foto: Ulrika Malm
Om en månad är vi redan inne i december! Därför är det hög tid att skriva lite om julkalendrarna som går i SVT/Barnkanalen och Sveriges Radio.

SVT satsar på sci fi. Jukalendern heter Jakten på tidskristallen och handlar om tre barn som måste hindra onda krafter från att stoppa tiden. Om de inte lyckas kommer det ju inte kunna bli jul!

Kalendern sägs vara inspirerad av ET och beskrivs som ett "spännande och julig sci fi-äventyr". Den är fritt baserad på Speglarnas hemlighet (oktober 2017) av Erika Vallin.

De tre barnen spelas av Monna Orraryd, Vincent Wettergren och Naima Palmae. Utöver dem kan vi bland annat se Eva Rydberg, Rikard Wolff och Kodjo Akolor. Min mans kusin kommer vara en av statisterna, så det blir roligt att spana efter henne. För manus och regi står Oskar Mellander och Tord Danielsson. Anna Wallmark producerar, Anna Sommansson är projektledare och Warner Bros står som produktionsbolag. 1-24 december kan vi följa äventyret. Önskas mer info? Klicka här.

 Bild från sr.se
Radiokalendern heter Marvinter. Den handlar om 9-åriga Hugo som inte riktigt kan kontrollera sin magi när han blir upprörd, då kommer det nämligen vitblå, gnistrande eldsflammor från hans händer. Efter en incident tvingas han flytta med sin farmor till ett pensionat mitt i skogen. Ett pensionat som verkar vara bebott av väsen Hugo bara trodde fanns i sagor. Det verkar som att den ondskefulla Maran har samlat farliga väsen på pensionatet, i väntan på att ta över världen. Hugo måste göra något för att stoppa henne!

Som författare står Johanna Koljonen, Gustav Tegby och Ida Kjellin. Arslan Tursic har illustrerat. Huvudrollen spelas av Elis Lindsten. Resten av skådespelarna tillkännages snart. Läs mer här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar