30 augusti 2017

Hur man förälskar sig i en man som bor i en buske

av Emmy Abrahamsson

Julia har en katt och är engelsklärare i Wien. Hennes liv är rätt händelselöst, men det trivs hon bra med. Så en kväll sätter sig en man bredvid henne på en parkbänk. Kärlek uppstår. Trots att Julia får reda på att de är och tänker rätt olika, och att han bor i en buske.

Efter att ha läst ett par tveksamma recensioner hade jag inte tänkt läsa Abrahamssons första bok för vuxna. När jag hittade den billigt på loppis och var i behov av något lättläst (mellan Vända hem och De kommer att drunkna i sina mödrars tårar), fick den dock följa med hem.

Med mycket humor och ironi berättar Abrahamsson en dråplig berättelse med sköna, icke tillrättalagda karaktärer. Humorn går inte riktigt hem hos mig (redan bokens första mening gjorde mig lite trött) (fast ibland småfnissade jag lite inombords), men bokens lättlästhet, feel good och "enkla" bekymmer passade mig bra efter två tyngre böcker. Jag gillar Julias tråkighet och impulsivitet, kärlekshistorien är lite ovanlig, men samtidigt uppfriskande. Kan en bli ihop med någon som inte har utbildning, jobb eller ens någonstans att bo? Det komplicerar en del i dejtandet, men blir en bra twist i boken. Överlag får den inget toppbetyg av mig, men om du är på jakt efter någon lättläst mellanbok, eller vill läsa feel good, duger den här finfint.

Första meningen: "Jag älskar kuk!", säger kvinnan glatt.
Antal sidor: 218 
Förlag: Månpocket (Albert Bonnier), 2016

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar