19 augusti 2017

Grafisk roman om internet och sexuellt ofredande

För drygt fem år sedan skrev jag om Sofia Malmbergs Elin under havet. När jag flyttade om mina böcker i veckan fick jag syn på boken igen, och tänkte att den fortfarande är otroligt aktuell.

Kort om handlingen:
När Elin söker efter en kampsportsklubb i staden får hon kontakt med tränaren André. Han erbjuder henne att komma och titta på lokalerna och träningscentret, och ser genast vad hon behöver. Han ser henne verkligen, till skillnad från mamma och de flesta i skolan. När Elin kommer för att testa hans speciella träningsform har han dock helt andra avsikter.
Det handlar alltså om att via nätet få kontakt med människor som utger sig för att vara andra än de är, och som utsätter en för sexuella handlingar. Det handlar om en ung tjej som inte känner sig tillräcklig och som söker kärlek. Men finner den på fel sätt. En grafisk roman med ett otroligt viktigt ämne, som jag tror kan vara ett bra diskussionsunderlag i klasser eller om en vill snacka om det här med sina eller andras barn. För snacka och lyssna, det borde vi göra mer!

En utförligare recension finns här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar