26 juni 2017

20 år med Harry Potter!

Källa
Idag är det 20 år sedan den första Harry Potter-boken publicerades! Tack J.K. Rowling, att du berikade världen med din serie!

Här borde jag kanske skriva något känslomässigt och hyllande, men jag tror inte jag får till rätt ord just nu. Jag har varit fast vid Harry Potter-böckerna från första sidan, och det säger en hel del, eftersom jag sällan läser fantasy. Harry har det lilla extra!

Hur som helst, jag gillar statistik, och blev tipsad om en sida där ett gäng nördar räknat ut t.ex. vilken trollformel som förekommer oftast och vilka magiska djur som nämns mest. Extremt nördigt, väldigt roligt!

På min omläsningsrunda av Harry Potter-böckerna har jag kommit till Harry Potter och Fenixorden. Det går lite segt just nu, hela boken känns ibland lite seg eftersom den är så väldigt lång... Men i sommar lär jag ha mer tid att läsa!

Här mina recensioner, så här långt:
Harry Potter och de vises sten
Harry Potter och hemligheternas kammare
Harry Potter och fången från Azkaban
Harry Potter och den flammande bägaren
och om du vill nörda vidare:
Fantastiska vidunder och var man hittar dem (skolboken)
Fantastiska vidunder och var man hittar dem (filmmanuset)

12 kommentarer:

 1. Älskar också Harry Potter! Kan inte fatta att det gått tjugo år, känns helt osannolikt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns konstigt, men häftigt!

   Radera
 2. väldans vad tiden går, sett filmerna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Filmerna är bra, men böckerna innehåller så mycket mer bakgrundshistoria, helt klart värt att läsa om du gillade filmerna!

   Radera
 3. Den där sidan med statistik blev jag också tipsad om, och lite förvånad över vad de kom fram till :) Fenixorden är den enda av Harry Potter-böckerna som inte har fått full pott av mig, just därför att den känns lite för lång. När den först kom ut minns jag att jag var lite besviken, men sedan har jag fått mer uppskattning för den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller på med Fenixorden nu, och håller med, den är lååång!

   Radera
 4. Kul att jag och Harry fyller år samma dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Harry fyller 31/7, men boken och du har samma födelsedag. :)

   Radera
 5. Fenixorden är liksom boken som Rowling skulle få med allt i. Det känns som om hon skrev med ett skohorn i handen. Fast den blir bättre i helheten om jag minns rätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ungefär så, men om en sållar bort det som kan kännas som transportsträckor så är den bra!

   Radera
 6. 20 år, tänk vad tiden går. Minns att jag köpte den första boken på svenska pga de fina stjärnorna på varje sida, hade aldrig hört talas om den innan jag av en slump hittade den inne på Akdemibokhandeln (tydligen ett starkt minne ändå, hur många bokinköp kommer man ihåg så tydligt?).
  Fenixordern är tjock. Der märks tydligt nu när Sonen löser den. Han är nämligen sin mors son och väääldigt trött på kvällarna. Och orkar man bara läsa en fem sex sidor varje kväll så drar det ut på tiden ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stjärnorna! Det är så stämningsfullt med dem, tycker jag.

   Radera