10 april 2017

Lilla Sticka i landet lycka och Huset som vaknade


Letar du efter (barn)böcker för bildernas skull? Då kan jag varmt rekommendera samarbetet mellan Martin Widmark (text) och Emilia Dziubak (bild). 2016 släppte de sin första bok Lilla Sticka i landet lycka:
En kväll berättar Julia för Daniel om när hon var en liten flicka. Hon saknade sin bror och med hjälp av en kälke gav hon sig ut för att leta. Plötsligt hamnar hon i landet Lycka där hon möter Herr Jacobi och den elake Krabban som samlar på pärlor.
 
I januari kom Huset som vaknade (recenserad här):
En gammal man går ensam genom sitt hus och släcker för natten. Plötsligt knackar någon på dörren. Vem är det som stör så här sent? En liten pojke ber den gamle ta hand om en krukväxt. Mannen tar emot, men är inte nöjd. Han har väl inte tid att hålla liv i ett litet frö!

Jag är så fascinerad av illustrationerna! De fångade mig direkt med sin magiska närvaro och alla känslor och uttryck de förmedlar. De är genomarbetade och jobbar verkligen bra ihop med texterna. I många fall skulle de fungera bra utan texterna också. Ett riktigt bra samarbete som jag gärna ser mer av. Den andra boken är nämligen ännu bättre än den första.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar