23 mars 2017

Kosutmaningen avklarad! och Kaostips, del II

I söndags bockade jag av min tjugonde punkt i Kaosutmaning 2017, och har därmed klarat utmaningen! Eftersom det är så mycket år kvar till utmaningen tänker jag dock fortsätta försöka bocka av utmaningar på listan.

I det här inlägget tipsade jag om sex böcker till utmaningen (nr 2, 20, 22, 23, 25 och 31). Idag tänkte jag tipsa om ytterligare några böcker jag läst. 

19. En bok du valde på grund av bilderna. Här valde jag Huset som vaknade av Martin Widmark och Emilia Dziubak. Magiska, vackra och stämningsfulla sagobilder! Jag hade dock kunna skriva upp till exempel Lilla Sticka i landet lycka (vilken även kan bocka av #35) av samma bokskaparpar, Tom av André Neves, Simbassängen av JiHyeon Lee eller Resan av Aaron Becker.

28. En bok som vunnit ett pris. Här finns en uppsjö av böcker att välja mellan. Jag valde Ankomsten av Shaun Tan, som vann både Peter Pan-priset och ALMA-priset 2011. Även här kan vi snacka om bra bilder, eftersom det inte finns några berättande ord i boken. Bra träning för den som inte är ås bra på att läsa bilder (t.ex. jag för ett halvår sedan) och en fascinerande berättelse för den som söker något om flykt/ankomst.

32. En bok som utspelar sig under eller handlar om andra världskriget. Uppdraget av Camilla Lagerqvist handlar om tre barn som bor i Sverige, precis på gränsen till Norge. De vill bilda en egen motståndsrörelse för att försöka stoppa kriget. En bra blandning av spänning, historia och vänskap, dessutom första delen i en serie på fyra. En annan bok som passar in på denna punkt är Jag heter inte Miriam av Majgull Axelsson. Jag hoppas hinna med den snart.

34. En hypad bok. Ibland blir jag skeptisk till hypade böcker. Jag är rädd att de inte ska vara så bra som alla säger. Jag skulle kunna läsa Elena Ferrantes trilogin eller Fredrik Backmans Björnstad, Warriors-serien borde passa in, men jag valde Ordbrodösen av Anna Arvidsson, som jag faktiskt tycker överlever hypen.


Hur går det för er i kaosutmaningen?

1 kommentar:

  1. Bra jobbat! Jag gör ingen kaosutmaning i år, utan en barn- och ungdomsbokutmaning

    SvaraRadera