19 mars 2017

Hela världen utom jag - Warriors-serien

Böckerna har sålts i över 20 miljoner exemplar världen över. De vänder sig till barn i slukaråldern, men har fångat betydligt äldre än så. Jag skriver om Warriors-serien, främst första boken, Ut i det vilda, som verkar hyllas av gemene person. Men inte av mig.

Hypen av en fantasyserie med katter i huvudrollerna lockade mig. Katter! *hjärtögonemoji* Det här kan bli bra, tänkte jag. Men jag fastnar inte. Har läst knappt halva boken och tycker den är seg. Jag läser utdragna beskrivningar av hur de fångar några råttor, en och annan orm eller ekorre, tvättar sig och slåss lite. Men sen då? Ska det inte hända något mer? Eller är det det här som är grejen?

Något annat som är enformigt är att det kryllar av hankatter. Suck! Här förväntas jag antagligen skriva att ledaren inom Åskklanen är en hona, men henne läser vi inte så mycket om. De vi lär känna bäst är hankatter. Är inte det där rätt gjort redan? En bok med huvudsakligen manliga karaktärer som får plats och pratutrymme? Jo.

Men jag vill gilla serien, jag vill ta mig igenom Ut i det vilda. Men bara om den blir bättre. 
Ni som läst den, är det värt att fortsätta? Vad är det ni gillar med denna bok?

2 kommentarer:

  1. Synd att den verkar så trist, katter är ju så himla roliga!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Som skrivet, resten av världen verkar ju gilla den, men jag tror jag föredrar att titta på katter istället för att läsa om dem.

      Radera