24 februari 2017

Barnboksfemman: sport

Sport. Tråk! Så har jag nästan alltid tänkt. Visst, jag uppskattade höjdhopp i mellan- och högstadiet och det är rätt kul att simma. Men annars? Och att läsa om sport? Nej, om jag läser böcker om sport är det något annat som lockat mig att läsa. Veckans barnboksfemma uppmanar oss dock att skriva om barnböcker som på ett eller annat sätt handlar om sport. Klurigt. Men, här är min lista:


1. Flyt som en fjäril, stick som ett bi  av Elin Nilsson handlar om Miranda som simtränar nio gånger i veckan för att bli bra nog för ungdoms-SM. Det dröjer inte länge innan fokuset blir helt fel, vilket Miranda har svårt att inse. Jag fångades verkligen av den här boken och levde några timmar i tron att jag var Miranda.

2. Soul surfer av Bethany Hamilton är en självbiografi om författarens liv efter att ha varit med i en hajattack då hon surfade. Intressant!

3. Flyga drake av Khaled Hosseini är visserligen ingen barnbok, men när Amir och Hassan är barn flyger de mycket drake. Väldigt bra bok!

Det finns mängder av böcker där folk springer, oftast för att rensa tankar eller för att de inte mår bra. Här är några exempel:

4. Jag gillar serien Systrar i jeans. En av karaktärerna heter Bridget, hon gillar att springa och åker i en av böckerna på fotbollsläger. Den där tjejen fick mig intresserad av att springa. Inte illa!

5. Visst springer Vladi i Det är bara jag som är så fucking dålig? Han tränar i alla fall en hel del på gym.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar