4 januari 2017

Kurs om bilderboken

Från och med februari kommer jag gå ner i arbetstid, vilket ger mig tid för att annat, tänkte jag och sökte en distanskurs. Det blir Bilderboken i teori och praktik Linnéuniversitetet. Det ska bli roligt och spännande att plugga litteraturvetenskap igen! Vad det blir för skönlitterära böcker vet jag inte än, men faktaböckerna har vi fått reda på, och de verkar spännande. Hoppas bara jag får ihop 33% plugg med 85% jobb... Senast jag pluggade litteraturvetenskap och (kreativt skrivande) fick jag dock ihop ekvationen med 50 % plugg med 75% jobb, så det ska nog gå bra.

Kursen kommer såklart påverka mina egna val av böcker att läsa under våren. Det ska bli spännande att vidga läsvyerna, men samtidigt känner jag att januari får bli en månad då jag läser ikapp mig på böcker jag vill läsa nu (cirka alldeles för många). Hur jag gör med böckerna som publiceras under våren blir en senare fråga. ;)

Någon av er som läst kursen eller ska läsa något liknande i vår?

6 kommentarer:

 1. Jag har läst den kursen och tycker den är jättebra och lärorik. Väldigt bra lärare också, sen är det ju alltid trevligt att läsa barnböcker som man aldrig tidigare skulle ha läst! =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att höra att du gillade den! Det ska bli spännande att börja snart. :)

   Radera
 2. Jag har funderat på att läsa den. Ser fram emot att läsa dina tankar om kursen senare. Själv läser jag en kurs i kreativt skrivande för barn och ungdomar från Mittuniversitetet. Där ligger fokus både både på att läsa och själv skriva för barn och unga. Förra året läste jag en bok om ungdomsböcker från Umeå universitet som jag tyckte var bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst en kurs som heter typ littvet och kreativt skrivande med barn och ungdomsinriktning, är det samma? Den gillade jag mycket!

   Radera
 3. har du sett det fina programmet Barn i film (53 filmer, 25 länder):
  http://www.svtplay.se/video/11779986/barn-i-film/barn-i-film

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det har jag inte gjort. Låter dock intressant, tack för tipset! :)

   Radera