16 januari 2017

Charlie och Klappsnapparna

text av Per Simonsson och Stefan Roos, illustrationer av Lars Rudebjer

En dag kommer ett barn till Kurre och ger honom ett brev. I det står det att han är pappa till barnet. Han blir förvånad och oroad: ett barn är ingen bra kombination med hans jobb. Han är nämligen en beryktad Klappsnappare. Men inte kan han bara lämna barnet...

Tjuvarnas jul gick som julkalender i SVT 2011. Sedan dess har det kommit en långfilm, och nu tre böcker. I de får vi följa med Klappsnapparna på nya äventyr. Den första berättar om hur Charlie blev en av dem.

I den här boken får bilderna ta stor plats. Det gillar jag! De fyller nästan sidorna och texten placeras där det finns plats kvar. Det gör visserligen att fantasin inte behöver användas så mycket, men det gör också att jag levde mig in i berättelsen. Det finns trots allt bilder som inte illustreras. Kapitlen är lagom långa och väldigt spännande. Det förekommer en del speciella Klappsnapparord som kan vara svåra att förstå i början, men om en får läsflyt blir det riktigt roligt. Ett spännande äventyr för den som nyss lärt sig läsa, och ett härligt högläsningsäventyr.

Uppföljarna heter Klappsnapparna och Madame Bofvéns hemlighet (2015) och Klappsnapparna och drottningens tårta (2016).

Första meningen: Om du lovar att inte skvallra, så ska jag berätta en hemlighet
Antal sidor: 58
Förlag: Opal
Utgivningsår: 2015

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar