27 december 2016

Bästa barnböckerna 2016

Dags att summera året. Jag har läst mycket bra 2016, därför delar jag upp det på två inlägg, så att chansen ökar att ni tar till er fler tips. För att förtydliga rubriken handlar det här inlägget om de bästa böckerna jag läst 2016. Jag har läst långt ifrån alla och många böckerna är inte publicerade i år.

3-6 år
En ögonöppnare för familjer med har god ekonomi, och igenkänning för de som måste vända på varje slant i slutet av månaden: Veckan före barnbirdaget av Elin Johansson och Ellen Ekman.
Om döden, sorg och saknad: Får hundrar korvar i himlen? av Sara Galli och Mats Molid. De har även skrivit en bok om hur det kan vara att ha en deprimerad förälder: När mammas tankar ändrade färg.

6-9 år
Ett fartfyllt, isande äventyr med en modig tjej i huvudrollen: Ishavspirater av Frida Nilsson och Alexander Jansson.
Första delen i en spänningskittlande serie om att vara lite udda, om utanförskap och vänskap: Monstret i natten av Mats Strandberg och Sofia Falkenhem.
Livet ur en 8-årings perspektiv. Vänner, lego, skolprojekt och andra viktiga projekt. Det hittar vi i Bruno 3000. Tvillingarna av Åsa Anderberg Strollo och Julia Thorell.


9-12 år
Introducera ett barn (eller vuxen) i biografier med Astrid Lindgren av Agnes-Margrethe Bjorvand och Lisa Aisat. Underbara illustrationer och spännande fakta och inspirerande citat.
En cool med vilsen 12-åring flyttar in hos en ny familj och ska försöka anpassa sig. Vilket går sådär: Billie: avgång 9:42 till nya livet av Sara Kadefors.
Utanförskap och en kamp om att räcka till och duga, både inför klasskompisar och föräldrar: Noel och den magiska önskelistan av Johanna Kastevik.

Vilka barnböcker vill ni tipsa om?

2 kommentarer:

  1. Tack för dessa tips! Spännande med nya böcker man inte ens hört talas om!
    Carol

    SvaraRadera