25 november 2016

Bladen brinner, avsnitt 1-5

Jag skäms. Inför starten av podcasten Bladen brinner skrev jag en hel del. Men när den väl startat. Ingenting. Har jag inte gillat den? Jo. Jättemycket! Det har bara inte blivit av att jag skrivit om den.

Hursomhelst, hittills har det kommit ut fem avsnitt. Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck har gett mig mängder av boktips och gjort mig intresserad av typ allt de snackat om. De har gjort seriösa, intressanta författarintervjuer, en snygg produktion, snygga övergångar och det är proffsig. De tipsar om allt mellan bilderböcker och ungdomsböcker i samma avsnitt. Det är så bra jag hade hoppats att det skulle vara! Bäst av allt är att de tar barn- och ungdomslitteraturen på allvar!

#1 handlade om depression, ångest och meningen med livet. Barbro Lindgren och Mårten Sandén intervjuades.

#2 handlade om magi och vardag. Cornelia Funke och Elin Lindell intervjuades. Bjärbo och Lindbäck spanade höstutgivning.

#3 behandlade fantastiska killkompisar och om de verkligen finns. Det handlade överlag om vänskap, Mats Jonsson och Maja Hjertzell intervjuades.

I #4 pratade Emma och Lisen Adbåge om rim och systerskap. Christoffer Carlsson pratade om sin bok, och inför fars dag tipsades det om bra pappor i böcker (eller bra "papper i böcker" som Lindbäck sa ;) ).

#5 handlade om trenden med historiska böcker och en myra. Camilla Lagerqvist och Linn Gottfridsson pratade.

Lyssna kan du göra här eller där du brukar hitta podar. Sist skulle jag vilja skriva att alla boktips dyker upp på podens hemsida, så du behöver inte skriva ner allt du blir intresserad av, det kan bli rätt stressigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar