21 september 2016

När jag vaknar finns du inte

av Cat Patrick

Varje natt nollställs Londons minne. Hon minns inte vad som hänt om hon inte läser de anteckningar hon gjort. Däremot kan hon se saker som kommer att hända. Ibland ser hon hela händelseförlopp, ibland ser hon bara delar av framtiden. Som en begravning och några människor. Vem är det som begravs? Och hur ska det gå när London träffar en supersnygg kille som blir hennes pojkvän? I morgon kommer hon ju inte komma ihåg honom...

Det här är ett intressant experiment. Att se in i framtiden. Sedan jag läste Personer du kanske känner, som är väldigt intressant,  har jag funderat en del på om jag skulle vilja se in i framtiden. Detta är något Londons bästis Jamie också funderar på. Trots att London ser en annalkande katastrof, vill Jamie inte höra på. Hade jag velat det? Framtidsminnena är helt klart intressant att läsa och fundera kring.

Däremot fastnade jag aldrig riktigt i boken. Stundtals är den rätt seg, ibland sätter den fart, särskilt i slutet, men SPOILER --> då reds inte allt ut. Efter en seg start börjar det äntligen hända något, och då tar boken slut. Varför?

Luke i sin tur är en sådan där perfekt brittisk high school-kille som dyker upp i många ungdomsromaner (Men! han har inte gröna ögon. Surprice!). Eftersom det står att boken ska vara en "romantisk thriller", väntade jag nästan på att han skulle förvandlas till en varulv, men icke. Han förblir den perfekte pojkvännen, snäll som ett lamm.

Nej, jag är inte så imponerad av den här boken. Den hade kunnat bli riktigt intressant, om författaren snabbat upp den, bytt plats på scener och fokus. Men nu gjorde hon inte det. Därför blir det ett rätt lågt betyg från min sida.

Första meningen: FREDAG 16/10 (torsdag)
Antal sidor: 252
Förlag: B Wahlströms
Utgivningsår: 2011
Originaltitel: Forgotten, 2011
Översättare: Ylva Kempe

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar