31 augusti 2016

Nytt i september

Jag har spanat en del på höstens utgivning, och just i september kommer det (alldeles för) många böcker som verkar intressanta. Antingen på grund av författaren, eller på grund av handlingen. Här är några av dem:

* Brorsan är kung av Jenny Jägerfeld. Mest pga författaren. Vad har hon nu hittat på?
* Monstret på cirkus av Mats Strandberg och Sofia Falkenhem. Jag gillade Monstret i natten, den första delen, och vill gärna se hur det går för Frank.
* Stanna av Flora Wiström. Skrev upp den här för att den hypeas. När jag läste att den handlar om Stockholm och fester tröttnade jag dock en smula. Finns inte redan den här boken x 17? Ändå tror jag (än en gång) att just den här boken kanske har något mer att bjuda på.

* Allt som blir kvar av Sandra Beijer. Hur har Beijer utvecklas sedan debuten, Det handlar om dig? Vad har hon skrivit den här gången? Nyfiken!
* Ingen normal står i regnet och sjunger av Sara Ohlsson. Jag förhandsläste Ohlssons debut, Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag, och var med på releasefesten. Därför är jag nyfiken på hennes nya. Och dessutom. Omslaget. Så fint!
* Nu leker vi! av Sara Bergmark Elfgren och Maria Fröhlich. Jag gillade parets första barnbok och vill se vad som händer nu.

* Bara tre ord av Becky Albertalli. Okej, helt ärligt är jag inte superpepp på denna bok just nu. Kanske blir det senare, men för tillfället är jag rätt trött på komma ut-böcker. För den som inte läst så många sådana tror jag dock denna kan vara rätt intressant.
* Bakom varje fönster bor ett hjärta av Soheila Fors. Gillade Kärleken blev mitt vapen och vill gärna läsa mer av denna inspirerande kvinna.


Har du spanat in någon ny bok du vill läsa i höst?

1 kommentar:

  1. I september är det ju hur mycket som helst som kommer ut, känns det som. Men jag hade missat Bara tre ord, som jag blir lite nyfiken på. Jag skulle kunna gilla den.

    SvaraRadera