3 maj 2016

Tipsartisdag

Ibland behövs det ett inlägg fullt av tips. Därför ger jag er: tipsartisdag!

Kulturkollo hade en vecka med fokus på högläsning. Då tipsade de om Svt:s Öppet arkiv, där det finns flera upplästa böcker, med känsla (till skillnad från många ljudböcker där uppläsarna just bara läser upp, ofta utan inlagda känslor)! Till exempel läser Astrid Lindgren Mio min Mio och Pippi Långstrump och Babben Larsson berättar flera sagor om Mamma Mu och Kråkan. Kolla in högläsningsarkivet här.

Kulturkollo tipsade även om Spotify, där det inte bara finns musik, utan även många inlästa böcker. Här är ett inlägg som fokuserar på lite äldre favoriter, såsom Mumintrollet, Pelle Svanslös och Teskedsgumman.


Är du bokbloggare? Händer det att du har svårt att strukturera dina inläggsidéer, hur bloggveckan ska se ut eller recensionsinnehållet? Har du ett kontrollbehov eller gillar fina, strukturerade saker? Då vill jag tipsa om "Bokbloggarens bästa vän" som bokbloggen I regnet så väldigt ambitiöst har satt ihop! Det är ett häfte där du kan planera för din bokblogg (det finns även en föregångare för andra bloggar, se mer info i inlägget) och hålla bättre koll. Snygg layout och inspirerande!

Sagan om sagorna har skrivit en liten serie om överviktiga personer i ungdomsböcker. Det utgår från hennes magisteruppsats, och jag tyckte det var intressant läsning om ett ämne som inte är så debatterat (vad jag läst, i alla fall). Klicka dig in här och  scrolla ner till inlägget som heter "Några tankar kring några överviktiga karaktärer", sedan finns det ytterligare tre delar i serien.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar