12 april 2016

Veckans bokbloggsfråga - vecka 15

Dags igen för veckans bokbloggsfråga, som hänger ihop med temaläsningen för april: deckare.

Tycker du om att läsa deckare? Vilken typ av deckare föredrar du i så fall, kluriga pusseldeckare, polisromaner, hårdkokta kriminalromaner eller något helt annat? Vad är det som gör en deckare till en bra deckare? Och vad tycker ni om de deckare för barn som har blivit så populära de senaste åren?
Jag läser sällan deckare. Det brukar dock bli en Mari Jungstedt per sommar, efter att jag köpt hennes 10 första på loppis. Varför bara en per sommar? Annars blir det för tjatigt och förutsägbart... Jag gillar att följa mediebevakningen och relationerna.  Morden läser jag snabbt förbi. Det gillar jag inte. De två senaste helgerna har jag och sambon upptäckt serierna/filmerna med Maria Wern, och jag måste säga att jag håller på att bli smått beroende av dem.

Jag lyssnade precis på de två första böckerna i Lassemajas detektivbyrå. Jag tycker det är roligt att det kommer deckare även för barn. Lasse och Maja jämställs med vuxna och är riktigt kluriga och luriga. Det förtjänar barn!

3 kommentarer:

 1. När jag läste ifatt Jungstedts serie gjorde jag misstaget att läsa för många för tätt inpå varandra (en i månaden blev det då) och jag tröttnade ganska rejält. Nu kommer det ju en ny varje år och då är problemet löst :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, förstår ditt problem! Men tur att det löser sig bra nu! :)

   Radera
 2. Jag har läst ett par av Jungstedts böcker och jag gillade dom men sen tappade jag bort dom på vägen och nu känns det ju omöjligt att komma ikapp!

  SvaraRadera