18 mars 2016

Veckans bokbloggsfråga - vecka 11

Barnboksbloggens fråga får mig att skriva ännu ett personligt inlägg. Det verkar bli en trend. Hur ska det här sluta?
Den här veckan är jag intresserad av dig som person bakom bokbloggen. Vad jobbar du med eller pluggar till? Är böcker, läsande och skrivande en del av din jobbvardag också, eller är det bara ett fritidsintresse? Trivs du med ditt jobb eller drömmer du om att jobba med något helt annat, i så fall vad?
Om du har ett jobb du trivs väldigt bra med kan det säga mycket om dig. Andra kanske tog första bästa jobb för att kunna försörja sig eller satsa på en drömresa eller liknande. Om någon vill lära känna mig som person vill jag dock hellre prata om min fritid, mina drömmar och mål, än om mitt jobb.

Sedan i november, då jag hoppade av tandhygienistutbildningen (som inte kändes rätt för mig), jobbar jag som förskolevikarie i två kommuner plus på en privat förskola. Det blir en hel del läsande för barnen. På en av förskolorna jag varit mycket på har de temat "Sagans värld", vilket passat mig väldigt bra! Utöver jobb pluggar jag en distanskurs i Nya testamentet den här terminen, vilket medför mycket att läsa och skriva.

Jag vill inte fortsätta jobba som vikarie, men jag vet inte vad jag vill jobba med när jag blir stor.

5 kommentarer:

  1. Jag tycker det är väldigt roligt att jobba med boksamtal med barnen. De får en att tänka lite utanför lådan ganska ofta.

    SvaraRadera
  2. Jag avundas inte ungdomar idag det var lättare när jag var ung, typ hundra år sedan. Du kommer nog fram till vad du vill bli till slut.

    SvaraRadera
  3. Det tog ett bra tag innan jag visste vad jag ville hålla på med och till slut halkade jag in på det på ett bananskal. Hoppas du hittar ditt bananskal och halkar in på drömjobbet!

    SvaraRadera