17 februari 2016

Vekans bokbloggsfråga - vecka 7

Barnboksbloggen undrar denna vecka vad vi tycker om bibliotek.

Vad betyder biblioteket för dig? Vad gör du där förutom att låna böcker? Vad är det bästa med just ditt bibliotek? Och ni som inte brukar besöka biblioteket särskilt ofta, varför inte? 

Det är fantastiskt att det finns flera stora rum (eller några mindre rum) fulla med böcker som jag kan låna hur många jag vill! Å andra sidan kan det där bli ett lyxigt problem ibland, om jag liksom inte riktigt kan få stopp på ihopplockandet av böcker jag vill låna med hem och läsa...

Bibliotek ger mig ofta en skön känsla av boknörderi.
Jag tycker bibliotek är en riktigt bra grej, eftersom det öppnar för fler att kunna läsa mer. Till exempel för de som inte har råd att köpa nya böcker eller de som hellre lägger pengar på annat.

Förutom att låna böcker blir det mest att jag ... läser böcker på biblioteket. Jag går till några olika bibliotek (för närvarande tre olika, vilken lyx!), och det jag gillar bäst är stort, har olika avskärmade avdelningar och ger mig alltid läslust.

4 kommentarer:

 1. nu är många bibliotek mer som samlingslokaler och ungdomsgård.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har en poäng. Men samtidigt kanske det där med att få vara i närheten av böcker kan öka läslusten, i alla fall för några.

   Radera
 2. Jag är inte säker på att jag hade klarat att sitta och läsa på biblioteket här. Det känns lite för rörigt för det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det bibliotek jag läser på är rätt stort, så där går det ofta hitta en vrå att gömma sig i.

   Radera