13 februari 2016

Veckans bokbloggsfråga - vecka 6

Med tanke på att det står "Alla hjärtans dag" i almanackan i morgon handlar Veckans bokbloggsfråga om detta:

Snart är det alla hjärtans dag. Kommer du att uppmärksamma denna dag på något sätt relaterat till böcker? Kommer du exempelvis att ge bort en bok till någon du håller kär, skriva något särskilt temainlägg på din blogg, fokusera mer än vanligt på böcker som handlar om kärlek och relationer eller något helt annat?

När vardagen rullar på kan det vara lätt att glömma berätta för nära och kära vad de betyder för en. Därför kan det vara bra med en påminnelsedag för detta. Däremot tycker jag det kan bli alldeles för krystat, och ser dagen mest som ett försäljningsknep och en stress att komma på det perfekta "firandet" av dagen.

Min pappa skrev en gång till min mamma: "För att jag älskar dig 14 februari och alla andra dagar". Det tyckte jag var fint och det försöker jag "leva efter". Det finns 364 (365) andra dagar då vi borde uppskatta våra nära och kära också.


Jag kommer läsa böcker på temat kärlek, relationer och feelgood under februari, eftersom det ingår i temaläsningen, men inte särskilt för att det är alla hjärtans dag.

2 kommentarer:

  1. Nej, 14 februari är en dag som alla andra, man ska tycka om varandra alla dagar. Och att tycka om betyder inte presenter och middagar :)

    SvaraRadera