19 februari 2016

Mitt hjärta går på

av Christoffer Holst

Vi möter Chavve och Pontus. De möts via en dejting-app och snart börjar de träffas regelbundet. Chavve har knappt pratat med en vän på tre år och Pontus plågas av tvångstankar och ser sina tidigare drömmar blekna. Samtidigt som Chavve tror sig ha mött den har längtat efter, kraschar Pontus och ingen vet vad som ska hända sedan.

En romantisk Stockholmsroman med inslag av psykisk ohälsa och blyg desperation. Det är intressant att psykisk ohälsa får plats i en bok med fokus på kärlek. Jag gillar att karaktärerna har mycket i bagaget, vilket gjort dem till de de är idag, med fel och brister, men även fantastiska egenskaper. Det känns mänskligt och trovärdigt, och mitt i allt detta finns det chans till skimrande stunder med någon man kanske tycker väldigt mycket om. Ett plus är också att karaktärerna är i 22-23-årsåldern, vilket gör den till en bra nästan-vuxen-bok.

Boken har korta kapitel, vilket gör den snabbläst. Det brukar jag gilla, men i denna bok blir de korta uppdelningarna ett hinder. Det känns som att historien klipps av, hoppar fram i tiden och sedan glömmer att förmedla känslor och tankar. Det går visserligen att läsa mellan raderna, men många gånger kan jag inte avgöra vad karaktärerna egentligen tänker och känner, och det saknar jag. Hade detta varit annorlunda hade jag gillat boken mer, men nu landar den på 3,5 av 5 poäng.

Första meningen: Den stickade halsduken är virad flera varv kring min hals. 
Antal sidor: 220
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2015

2 kommentarer:

  1. Funderar på att köpa den här på bokrean, får se vad jag tycker i sådana fall - låter som att det finns flera ingredienser jag gillar :)

    SvaraRadera