11 februari 2016

Barn välkomnar barn och Bokjuryn

Idus förlag anordnar en tävling med syftet att välkomna nyanlända barn till Sverige! Tanken är att barn (mellan 6 och 15 år) ska få skicka in texter och teckningar på temat "Barn välkomnar barn" (senast 1 mars). En jury väljer sedan ut ett antal bidrag som publiceras i en antologi.

Barn är oftare smartare än vad många tror, så jag tror att detta är en riktigt bra satsning! Framför allt kommer tävlingen bidra till samtal om nyanlända, vad de varit med om, vad de kommer till och hur vi kan hjälpa dem att känna sig välkomna till Sverige. Sådant behövs verkligen! Här kan du läsa mer om tävlingen.

En annan grej för barn i vår är Bokjuryn, som består av alla barn mellan 0 och 19 år.. Deras uppdrag är att kora de bästa böckerna som gavs ut 2015. På förskolan där jag jobbar ska vi vara med i juryn i år. Det gavs ut väldigt många böcker förra året, och skulle vi välja alla dem att rösta mellan skulle det bli väldigt svårt. Därför har vi valt ut fem böcker som vi ska läsa tillsammans, prata kring och sedan får alla barn lägga sin röst på den bok de gillar bäst. Röstningen pågår fram till 7 april, och den 22 blir vinnaren korad. Förra året deltog 36 000 barn! Här kan du läsa mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar