19 januari 2016

Veckans bokbloggsfråga - vecka 3

Barnboksbloggen skriver denna vecka:

Den här månadens tema i min utmaning Temaläsning 2016 är Sanna berättelser. Det är förstås ett begrepp som man kan tolka väldigt brett, men biografier och självbiografier är såklart en viktig del. Skulle du vilja skriva en egen självbiografi om något som hänt i ditt liv? Finns det någon person som du gärna skulle vilja läsa en biografi av eller om?

Nej, en självbiografi skulle jag inte vilja skriva. Den skulle nog inte bli så intressant. Fast jag är ju inte så gammal, så om du ställer frågan om 50 kanske jag svarar annorlunda. ;) Däremot vill jag gärna skriva ungdomsromaner, och kommer jag förmodligen hämta inspiration och händelser från min egen ungdom
.

Jag läser inte självbiografier så ofta, och har därmed inte så stor koll på vilka som redan har skrivit. Jag väljer därför en liveberättelse, alltså att få sitta och lyssna till någon som berättar om sitt liv.

3 kommentarer:

  1. Jag tror på det där med att hämta inspiration utifrån den man själv är och var man kommer ifrån, snarare än att skriva en biografi.

    SvaraRadera
  2. Man ska nog också ställa sig frågan om någon är intresserad av att läsa om ens liv. Det måste ju vara något väldigt speciellt man har att berätta.

    SvaraRadera
  3. Skrev också det där om att en antagligen kommer hämta inspiration från livet till skrivandet! ;D och ja, att lyssna på någon som berättar på sitt liv är väldigt fint, nu när du säger det så föredrar jag nog det med ... :)

    SvaraRadera