12 januari 2016

Veckans bokbloggsfråga - vecka 2

Då är det dags för Barnboksbloggens bokbloggsfråga igen!

Finns din blogg med i sociala medier, så som Facebook, instagram eller twitter? Vad använder du de sociala medierna till, att göra reklam för bloggen, skaffa nya läsare eller interagera med läsarna genom diskussioner, tävlingar eller annat?

Sofies bokblogg finns på facebook och instagram. Facebook är mest ett curlingredskap. Det vill säga: jag visar följarna när det finns ett nytt inlägg på bloggen. Det är inte så många som ser det, men att länka går snabbt och smidigt, så jag lär fortsätta med det... Dessutom är det smidigt att använda om jag vill tipsa om en tävling eller om en nyhet som kanske är för liten för ett eget inlägg på bloggen.

På instagram lägger jag upp bilder på böckerna när jag läser dem. Det är nog mest för att jag tycker det är kul, men med tanke på att jag får nya följare väldigt ofta (så roligt!) tror jag att kontot fyller en funktion! Där händer det även att jag tipsa om tävlingar eller funderar kring bokhögar eller ber följarna välja nästa bok åt mig.

Har era bokbloggar instragramkonton?

7 kommentarer:

 1. Facebook-sida har min blogg också, men jag använder den ungefär som du. Det är liksom inget ställe jag skriver på.

  SvaraRadera
 2. Jag har Instagram och nu klickade jag på följ på din profil :-)

  SvaraRadera
 3. Roligt tips det där om att låta följare välja bok åt dig! Jag har oerhört många olästa böcker här hemma och kanske bör fundera på samma sak istället för att hela tiden gå till biblioteket och låna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar lägga upp en bild på två- tre böcker, och så får följarna komma med sin åsikt. Det fungerar ibland, ibland bryr de sig inte alls. ;)

   Radera
 4. Jag gillar verkligen instagram!

  SvaraRadera
 5. Instagram tycker jag mycket, så smidigt och lätt att få upp bilder. Och som du säger även ganska lätt att få följare.

  SvaraRadera