17 januari 2016

Top Ten Tuesday

Top Ten Tuesday kommer från Broke and Bookish. De ger bokbloggare en fråga att besvara varje vecka. Närmare bestämt varje tisdag. Det är visserligen inte tisdag idag. Men det struntar jag i. Denna vecka har många skrivit om tio böcker som kom ut 2015, men som de fortfarande inte läst. Så tänkte även jag göra. Utan inbördes ordning, varsågoda:

1. Ett folk utan land av Melina Marchetta. Jag är ju inget stort fantasyfan, däremot har jag tyckt om Marchettas Jellicoe Road och Francesca, så därför är jag nyfiken på denna.

2. Jag tar samma som hon: mina äventyr som kändisbantare av Rebecca Harrington låter rolig och intresssant.

3. Ja jag har mens, hur så? av Clara Henry har jag hört mycket gott om. Redan innan det var jag intresserad av att läsa boken. Varför har jag då inte gjort det? Jo, jag tror att det är fler som är i större "behov" av att läsa den än jag, så jag tänkte att de skulle få chansen att låna den på biblioteket före mig. ;)

4. Jag och Earl och tjejen som dör av Jesse Andrews. Den har stått ett tag på listan, men jag har läst  för många ungdomsböcker om psykisk ohälsa och andra väldigt tunga, sorgliga ämnen i höst, så jag behöver helt enkelt en paus från det.

5. Ishavspirater av Frida Nilsson. Hade den inte blivit nominerad till Augustpriset hade jag förmodligen inte satt upp den på tbr-listan, men i höstas blev jag ändå nyfiken.

6. Mitt hjärta går på av Christoffer Holst tänkte jag läsa i februari för temautmaningens räkning. Då är temat nämligen kärlek och relationer.

7. Allt jag inte minns av Jonas Hassen Khemiri. jag vill ta reda på om den är så bra som alla (?) säger att den är.

8. Iggy 4-ever av Hanna Gustavsson. Jag minns inte varför jag skrev upp denna. Kanske på grund av Augustprisnomineringen. Den verkar ändå lite intressant.

9. Miniatyrmakaren av Jessie Burton står på listan för att det verkar vara ett spännande historiskt äventyr. Sådant gillar jag ibland.

10. Alla borde vara feminister av Chimamanda Ngozi Adichie. Återigen en bok jag hört mycket om, vilket gjort mig nyfiken. Plus att böcker om feminism gör mig nyfiken.


Tänker du på någon särskilt bok på temat?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar