13 januari 2016

Ännu mera vego

av Sara Ask och Lisa Bjärbo

Ja! En ny vegokokbok från Ask och Bjärbo! Jag uppskattade deras första bok, som var en av de första vegokokböcker jag läste och blev inspirerad av. Förmodligen på grund av bilderna och för att recepten inte var så komplicerade. Uppföljaren är dock snäppet bättre. Varför? Den här känns nog mer genomarbetad, och det finns flera icke receptiska inslag som är tidsenliga och uppskattade. Jag vill särskilt nämna listan över när frukt och grönt är i säsong, hur man kan tänka kring rester och matlådor och listan över järnrikt käk. Den här boken kan jag rekommendera för de som vill minska ner på köttet delvis eller helt.

En annan anledning till att jag gillar boken är att den vänder sig främst till barnfamiljer. Jag tillhör inte en sådan, men målgruppen gör att svårighetsgraden är ganska lätt. Den här boken ger mig självförtroende att testa, byta ut, lägga till och ta bort, beroende på vad som finns i kylskåpet. Tummen upp för det!

Om morot var den mest hypeade ingrediensen i förra boken, är linser det i uppföljaren. Jag blev glad för linsrecept, för det har jag velat kolla upp mer, men det känns lite tjatigt när linser används i så många recept. En del recept är nytänkande, medan andra känns rätt vanliga. Det är å andra sidan väldigt gott ibland också. Jag gillar boken mycket. Särskilt eftersom min vegoskeptiska, köttgillande pappa tyckte om tacopajen jag serverade honom i helgen.

Första meningen: För några år sedan stor vi på var sitt håll, i var sitt kök, med varsitt litet barn runt fötterna och svor.
Antal sidor: 158
Förlag: Ordfront, tack för recex!
Utgivningsår: 2015

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar